Vaja läheb:
200g jahu
100g suhkrut
100g toasooja Mo Saaremaa võid
1 väike muna
1 tl küpsetuspulbrit
50g piima
1 Granny Smith või muu meelepärane suurem õun
500g Mo Saaremaa pehmet kohupiima
suhkru ja kaneeli segu
70g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2 muna
veerand laimi
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber. Lisa toasoe või ning näpi purutaoliseks. Jaga puru pooleks ning lisa ühele poolele purust muna ja piim ning sega või mikserda lauamiksriga ühtlaseks tainaks.
Pane väiksemale ahjuplaadile või ahjuvormile küpsetuspaber (püsib paremini, kui enne ära kortsutad) ja vala tainas peale. Viiluta kooritud ning puhastatud õun ja lao tainale. Õuntele raputa suhkru ja kaneeli segu (nt 1 tl kaneeli ja 1 spl suhkrut ning sellest soovitud kogus). Mikserda kohupiim, suhkur, muna ja laimimahl. Vala õuntele ning kõige pealmiseks kihiks raputa alles jäänud puru.
Küpseta 45min 200 kraadi juures.
Retsepti koostas Toidupäevik, inspireeritud Nami-Nami retseptist „kohupiima-õunakook“.
Jälgi tema tegemisi ka instagramis! @toidupaevik