Autor: @toidupäevik
Vaja läheb:
150g Kalevi digestive küpsiseid
70g Mo Saaremaa võid
500g Mo Saaremaa pehmet kohupiima
200g toorjuustu
100g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
100-200g mustikaid või meelepäraseid marju
300g hapukoort
30g suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
Purusta köögikombainis või käsitsi digestive küpsised. Sulata või ning sega küpsisepuruga. Pressi küpsisepaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.
Kohupiima-toorjuustu seguks mikserda toorjuust, kohupiim, munad ja suhkrud. Sega sisse marjad. Vala koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 25min.
Tõsta ahjust välja jahtuma ning mikserda samal ajal hapukoor ning suhkrud. Vala ettevaatlikult koogivormi ning küpseta veel 10-15min. Jahuta üleöö või kuniks kook on tahenenud. Serveeri meelepäraste marjadega.