Mo Saaremaa Cheddar White on cheddar-tüüpi poolkõva juust, mis on laagerdunud 2-3 kuud.
Cheddari juust on traditsiooniline poolkõva inglise lehmapiimajuust, mis on nime saanud oma päritolukoha Cheddari asula järgi. Klassikalisel viisil valmistatud Cheddar on tavaliselt kreemise, terava, täidlase maitsega, kergelt mullase ja pähklise alatooniga.
Cheddar tüüpi juustu pakutakse maailmas erinevat värvi: valgest tugeva oranžini. Tugev oranž värv saadakse tavaliselt annato või muude toiduvärvide lisamisel. Mo Saaremaa White Cheddar ei sisalda värvaineid, mistõttu on loomulikku, valget värvi.
Mo Saaremaa Cheddar White juust on:
- Laktoosivaba
- Saaremaa piimast. Saaremaa unikaalne loodus: paene pind, palju päikest ja liigirikkad rohumaad annavad juustule ainuomase ja hõrgu maiste.
- Ca- allikas
Serveerimisnipid:
- Nagu punane vein, on ka Cheddar juust alati toatemperatuuril parem. Kui lasta juustul enne serveerimist 30 minutit seista, tuleb esile täielik maitse ja parim konsistents.
- keskmiselt küpsenud Cheddar juustu soovitatakse Chardonnay veinide ja laagertüüpi õllede ( mida juuakse Eestis kõige rohkem) kaaslaseks
- Mo Saaremaa Cheddar White juust sobib nii võileivale kui ka soojadesse roogadesse ( pizza, kastmed, püreesupid).
- Cheddar juust sobib hästi sulatamiseks.