Mõnus ja lihtne salat, mida on hea tavapärasele kartuli- ja tomatisalatile vahelduseks serveerida. Lisa juust salatile vahetult enne serveerimist. Nii jääb juust kõige maitsvam ja koorik nauditavalt krõbe.
Kogus: 2-le
Vaja läheb:
200 g Mo Saaremaa juustu, 1–1,5 cm paksuste kangidena
100 g rukolat või muud salatirohelist
1 dl kinoad
2 dl vett
7–8 päikesekuivatatud tomatit õlis, tükeldatuna
Peotäit päevalilleseemneid, kergelt röstituna
3–4 sl oliiviõli
Sidrunimahla
Vedelat mett
Soola ja pipart
Keeda esmalt kinoa. Selleks kalla 1 dl kinoad potti või kastrulisse ning lisa umbes 2 dl vett ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 10–15 minutit, kuni vesi on imendunud. Sega kinoa kohevaks.
Salatikastme jaoks sega kokku oliiviõli, sidrunimahla, tibake mett ja soola-pipart.
Sega rukola, kinoa, päikesekuivatatud tomatid ja salatikaste kätega läbi ning tõsta salatitaldrikule.
Kuumuta pannil õli ja prae juustukange mõlemalt poolt mõni minut, kuni juust on kuldne. Tõsta salatile. Puista salatile päevalilleseemneid, vajadusel nirista veel veidi oliiviõli ja serveeri kohe.
Tekst, fotod ja retseptid: Tuuli Mathisen