Vaja läheb
• 4 kanakoiba või terve kana
• 0,5l-1l Mo Saaremaa hapendatud petti
• Soola
Aseta kana või kanakoivad suletavasse kotti koos soola ning petiga. Kana peaks olema üleni petiga kaetud. Jäta ööpäevaks marineerima. Võiksid vahepeal ka kotti keerata, et pett saaks
ühtlaselt lihale mõjuda. Järgmisel päeval võta kana kotist välja ning kraabi maha üleliigne pett (see läheb muidu ahjus kõrbema).
Aseta kana või koivad ahjuplaadile ning 220 kraadi juures ahju. Kui kana hakkab pruunistuma, umbes 20 minuti pärast, keera kuumus 200
kraadi peale. Vastavalt ahju eripärale tuleks tervet kana küpsetades vahepeal ka ahjupanni keerata, et kana pruunistuks ühtlaselt. Küpseta veel 30 minutit või seni, kuni kana on
valmis.
Juurikad:
• 1kg kartuleid
• 1 peakapsas
• Veidi rosmariini ja oliivõli
Lõika kapsas sektoriteks ja kartul samuti. Maitsesta soola ja rosmariiniga, kata oliiviõliga ja
rösti ahjus koos kanaga (kasuta eraldi panni).
Kastmeks:
• 2dl vahukoort
• Paar küünt küüslauku
• 1tl tüümiani
Kalla kogu mahl ja riismed, mis kanast pannile jäid, potikesse, lisa vahukoor, küüsluk ja
tüümian ning tõsta keema. Lase 1-2 minutit keeda ja serveeri kanaga.
Jõulusemaks maitseks võid lisada kastmele ka pohla- või kirsimoosi või serveeri need toidule lisaks!
Loe lähemalt Getteri toimetamistest ja tegemistest tema blogist