Sügisene õunahooaeg on alanud ja puudu oligi ühe maitsva õunakoogi retsept.
Põhi:
- 1 L-suuruses talumuna
- 50g Mo Saaremaa võid
- 75g Veski Mati täistera kaerajahu
- 1 korgitäis Huxolit (suhkruasendaja; võib asendada meega)
- 200g koorimata kodumaiseid õunu
- 2 tl Santa Maria kaneeli
Kohupiimakiht:
- 2 L-suuruses talumuna
- 400g lahjat kohupiima
- 1 korgitäis Huxolit (võib asendada meega)
- 1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
Vahusta talumuna, sega hulka sulatatud või, magusaine ja täistera kaerajahu. Kata koogivorm küpsetuspaberiga, vala segu vormi. Puhasta ja viiluta kodumaised õunad, lao põhjale ning raputa peale kaneeli.
Sega omavahel talumunad ja lahja kohupiim, maitsesta magusaine ja vanillisuhkruga.
Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 30 minutit, seejärel 200 kraadi juures veel 10 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda. Maitseb imehästi koos külma Mo Saaremaa Betti võipiimaga!
NB! Lõigates koogi 8-ks tükiks, on ühe tüki kaloraaž vaid 172 kcal! Vormi läbimõõt 20cm, kui soovid suuremat kooki, kasuta nt 26/28 diameetriga koogivormi ja korruta retsept kahega!
Tekst, fotod ja retsept: Maarja Maisla