Autor: @toidupäevik
100g Mo Saaremaa võid
100g suhkrut
2 muna
1200g Mo Saaremaa pehmet kohupiima
200g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Näputäis soola
2 väikest õuna
Karamellikaste:
100g suhkrut
50g Mo Saaremaa võid
100g vahukoort
Vahusta või suhkruga. Lisa kaks muna ning vahusta veelgi.
Sega hulka kohupiim, seejärel kuivained. Lisa tükeldatud õun ja sega ühtlaseks massiks.
Võita keeksivorm, vala segu vormi ning viiluta üks õun peale. Küpseta 190 kraadi juures 30 minutit.
Karamellikastmeks sulata keskmisel kuumusel suhkur (ära sega lusikaga, vaid sega potti kallutades) kuni see hakkab pruuniks minema. Tõsta kõrvale ning lisa või ja vahukoor. Tõsta tagasi pliidile ja kuumuta läbi. Seejärel tõsta jahtuma, kuniks kaste muutub paksemaks ja nirista keeksile peale.