Vaja läheb:
2 dl Mo Saaremaa hapendatud petti
1 talumuna
2 dl Veski Mati odrajahu
1 tl söögisoodat
Sool
Kõrvitsaseemned, linaseemned jm.
Sega pett, muna, odrajahu, söögisooda ja sool omavahel. Määri vorm võiga (mina kasutan Keiju vormiõli spray’d). Vala tainas vormi, raputa peale 10g kõrvitsaseemneid (või muid meelepäraseid seemneid). Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Jaga karaks 9-ks, ühe tüki kaloraažiks tuleb umbes 97 kalorit. Naudi soojalt koos Mo Saaremaa Betti võipiima ning küüslaugu ja soolakristallidega võiga!
NB! Soovi korral võid lisada ka nt. Tammejuure mahetalu kooritud kanepiseemneid (50g), mis teevad karaski mahlasemaks. Kui konsistents tundub Sinu jaoks liiga kuiv, lisa taigna sisse paar supilusikatäit sulatatud võid!
Tekst, fotod ja retsept: Maarja Maisla