Vaja läheb
•4,5dl nisujahu
• 1tl küpsetuspulbrit
• 0,5tl soodat
• pisut soola
• 1 riivitud tonka uba (võib asendada kaneeli või vaniljega)
• 2,5dl Mo Saaremaa hapendatud petti
• 110g toasooja Mo Saaremaa võid
• 2,5dl suhkrut
• 2muna + 1 munakollane
• 60ml keedetud kuuma vett
Kuumuta ahi 180kraadini. Suures kausis sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, sooda,
sool ja tonka uba (või muu maitseaine). Teise kausis käsimikseri või lauamikseri abil vahusta või suhkruga. Selleks kulub minimaalselt 4 minutit, segu peab olema helekollane ja õhuline. Lisa ükshaaval munad. Aeglasel kiirusel lisa jahu- ja pett kahes osas, alustades ja lõpetades jahuseguga. Nüüd lisa sisse ka keedetud vesi ja sega seni, kuni ühtlane, aga mitte rohkem. Täida muffinipanni vooderdatud pesad 3/4 jagu ning küpseta umbes 20minutit või seni, kuni muffini keskele torgatud hambatikk tuleb välja puhtana. Alternatiivselt võid valmistada ka suure keeksi, ent siis on küpsetusaeg pikem. Lase muffinitel natuke vormis seista, seejärel tõsta need restile jahtuma ning kui toasoojad, võid asuda kaunistama, aga sobib süüa ka ilma.
Kaunistamiseks sobib väga hästi näiteks lihtne kreem vahukoorest ja toorjuustust, mis maitsestatud pisukese vanilje, karamelli või muu meelepärasega. Samuti võid teha muffini keskele süvise, millesse meelepärast täidist lisada – soolakaramelli, šokolaadi või muud.
Loe lähemalt Getteri toimetamistest ja tegemistest tema blogist