Teame omast käest kui keeruline on leida õiget retsepti, mille tulemusel on ka kohupiimast valmistatud vahvlid väljast mõnusalt krõbedad ja seest pehmed.
Kui suu juba hakkas puhtalt sellest mõttest vett jooksma, siis imelihtne retsept on teie ees!
Vaja läheb:
180g jahu
25g suhkurt
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl söögisoodat
näpuotsatäis soola
35g Mo Saaremaa võid
180g Mo Saaremaa pehmet kohupiima
30ml piima
1 muna
soovi korral veidi sidrunimahla
Alustuseks pane juba vahvlimasin soojenema, et õigel hetkel saaks kohe taina masinasse küpsema panna.
Võta keskmise suurusega kauss ja sega seal omavahel kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja näpuotsatäis soola.
Tõsta kauss hetkeks kõrvale ja kaalu sulatamiseks 35g Mo Saaremaa võid
Vispelda teises kausis omavahel kokku piim, muna, pehme kohupiim ja sulatatud või. Soovi korral võib lisada ka veidi sidrunimahla (1tl).
Seejärel vala vispeldatud segu juba varasemalt kokku segatud ja hetkeks kõrvale tõstetud kuivainete hulka.
Sega kuni tainas on ühtlane ja pea meeles, et Belgia vahvli tainas peabki olema konsistentsilt paksem.
Küpsetamiseks määri vahvlimasina plaadid kergelt võiga (nii ei jää vahvlid plaatide külge kinni) ja tõsta sobiv kogus tainast plaadile ning aja see spaatli või lusikaga laiali.
Küpseta vahvleid 2-3 minutit, kuni nad on kuldpruunid ja mõnusalt krõbedad.
Serveeri vahvleid marjade, jäätise või kakaose kohupiimakreemiga.