Vaja läheb:
Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
80 g suhkrut
5 g soola
450 – 500 g jahu
100 g toasooja MoSaaremaa võid
Täidis:
450 g MoSaaremaa pehmet kohupiima
1,5 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu
lahtiklopitud muna (saiakeste määrimiseks)
Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all kerkida u 30 minutit.
Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.
Kui tainas on kerkinud vormi tainast pisikesed pallikesed (raskusega ca 60-65 grammi) ning pane küpsetusplaadile kerkima veel umbes 15 minutiks. Seejärel suru klaasipõhjaga tainapallidesse korralikult süvendid, määri ääred kokku munaga. Täida süvendid kohupiimaseguga ning küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit.
Retsepti koostas Toidupäevik Ragne Värk retsepti järgi. Jälgi tema tegemisi ka instagramis! @toidupaevik