Ma vean kihla, et sa oled seda sööki või sarnast, sada korda söönud, aga sul polnud aimugi, et seda niimoodi kutsutakse:)
Mina ka ei teadnud. Leidsin selle nime täiesti juhuslikult Eesti Rahvustoitude raamatut sirvides.
See on see toit ” kuidas kasutada järelejäänud kartuliputru”.
Nelja sööja jaoks
Lõika
ca 150-200 g liha viiludeks.
1 sibul, soovi korral
Kuivata liha köögipaberiga. Ja prae tulises õlis pannil mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Parem on serveerida, kui lõikad liha ribadeks.
Kui soovid lisada ka sibulat, hauta sibul pannil poolpehmeks.
Sega ca
500 g kartuliputru
1 munaga
2 spl Mo Saaremaa juustukastmega
kui soovid, siis lisa ka Mo Saaremaa riivjuustu.
Pane ahjuvormi põhja liharibad (ja poolpehme sibul) ja kalla peale kartulisegu. Kui soovid, siis puista peale riivleiba.
Küpseta 200 C juures ca 15- 20 minutit, kuni pealt on kenasti kuldpruun.
Sama võid teha ka toore lihaga. Siis on küpsetusaeg umbes poole pikem.
Ja et asi kõrbema ei läheks kata puder fooliumiga ning lase alles lõpus pruunistuda.
Retsept ja foto https://maaelanikuargipaev.blogspot.com/