Koguse neljale
800g suvikõrvitsat (noori suvikõrvitsaid kasuta koorimata)
250g porgandit
250g kartulit
100g sibulat
1 tops Mo Saaremaa juustukastet
(soovi korral värsket tšillipipart)
Sool ja pipar
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
28g kõrvitsaseemneid
2g Mo Saaremaa küüslaugu ja soolakristallidega võid
Toimi nii:
Haki juurikad potti, keeda soola, pipra ja muskaatpähkliga maitsestatud vees kuni juurikad on enam-vähem pehmed. Tõsta vahukulbi abil blenderisse (kui blenderit ei ole, siis tõsta teise kaussi ja püreesta nuimiksri abil). Lisa pakk MoSaaremaa juustukastet ning keeduvett nii palju, et koguseliselt oleks 1600 ml suppi – püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks.
Kõrvale rösti kõrvitsaseemneid – sega seemned kokku mosaaremaa küüslaugu ja soolakristallidega võiga ning rösti 180 kraadi juures 8-10 minutit paar korda segades.
Ühe portsjoni kaloraaž u. 300 kcal. Maitsev ja toitev!
Tekst, fotod ja retsept: Maarja Maisla