Sobib söömiseks nii eraldi toidukorrana, kui ka lisandina prae juurde. Antud kogused on u 20x 20 suuruse vormi jaoks.
u 400 g lillkapsast. Lõika väiksemateks tükkideks.
2-3 tomatit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1 pakk MO Saaremaa juustukastet
võid, õli
riivsaia
soovi korral ka Mo Saaremaa riivjuustu
Pane ahi sooja.
Määri ahjuvorm võiga ning puista üle riivsaiaga.
Kuumuta pannil õli, keeruta ja kuumuta seal tükeldatud lillkapsast.
Lisa u pool tassitäit kuuma vett ning lase lillkapsal haududa u 5 minutit, kuni kapsas on poolpehme. Maitsesta soolaga
Kalla pool kapsast ahjuvormi põhja. (Raputa üle juustuga) . Ja ülejäänud kapsas pane mingisse teise nõusse.
Kuumuta pannil õli sees, viilutatud sibul, lisa tükeldatud tomat ja peenestatud küüslauk. Maitsesta soola, pipraga. Hästi sobib ka basiilik, till ja petersell.
Kui sul on kodus sibula- tomati hoidist või letsot, siis see on nüüd see koht, kus sa saad seda kasutada. Värskete viljade asemel kasuta siis hoidist.
Poolpehme sibulasegu kalla ahjuvormi kapsa peale. Pealmiseks kihiks sea ülejäänud kapsas.
Klopi lahti muna, sega Mo Saaremaa juustukastmega. Ja kalla ahjuvormi. Riputa vorm üle riivsaiaga ( või juustuga).
Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit, kuni muna on hüübinud ja vorm kenasti pruunikas.
Roa võib teha ka tooretest, blanšeerimata köögiviljadest. Sel juhul arvesta pikema küpsetusajaga.
Autor: https://maaelanikuargipaev.blogspot.com/