Vaja läheb
- 5 dl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl piima
- 1 tl soola
- Näpuotsaga musta pipart
- 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
- 3 muna
- 100 g võid, sulatatuna
- 150 g MoSaaremaa riivjuustu
- 150 g suitsusinki, hakituna
- Võid vormi määrimiseks
Valmistamisõpetus
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, pipar ja paprikapulber. Sulata või ja jahuta veidi. Klopi kausis lahti munad, lisa sulatatud või ja piim. Ühenda omavahel või-muna segu ning kuivained. Sega juurde 3/4 riivitud juustust ja hakitud sink. Määri keeksivorm võiga ning kalla saadud tainas vormi. Puista peale ülejäänud juust. Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit, kuni keeks on kuldne ning keeksi keskossa torgatud puidust tikk jääb puhtaks. Tõsta ahjust välja, jahuta veidi ning serveeri soojalt. Jahtunud keeksi saab väga edukalt rösteris soojendada.