Vaja läheb
- 4 viilu Eesti Leivatööstuse rukkileiba „Rukkirääk“
- 50 g Saaremaa Piimatööstuse võid soolakristallidega
- 4 sl Maadlexi majoneesi
- 100 g Saaremaa riivjuustu
- 4 viilu Nõo Lihatööstuse hommikupeekonit
- 1 baklažaan, ca 0,7-1 cm viiludena (Bambona)
- 2 tomatit, viilutatuna (Bambona)
- soola ja pipart
- värskeid ürte, hakituna (Bambona)
- õli praadimiseks
Valmistamisõpetus
Prae baklažaaniviile mõlemalt poolt soolavõi ja õli segus, kuni need on kuldsed. Määri rukkileivaviilule soolakristallidega võid ja aseta leib ahjuplaadile (võiga määritud pool allapoole). Leivale tõsta peekonilõik ja sinna peale baklažaaniviil. Baklažaanile määri lusikatäis majoneesi. Majoneesile tõsta tomativiil, maitsesta tomat soola ja pipraga ning puista kõik üle ohtra riivjuustuga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus ca 15-20 minutit, kuni juust on sulanud. Serveerides lisa värskeid hakitud ürte. Serveeri soojalt.
Allkikas: Voileib.ee