Üsna töömahukas nädalavahetuse toit.
Katsu hankida väiksem kapsapea, siis on lihtsam teha ja rulle vormida.
Eemalda ettevaatlikult kapsapealt lehed. Ühele sööjale võiks arvestada 2-3 rulli st lehte.
Keeda kapsalehti soolaga maistestatud vees ca 10 minutit, kuni ta on vormitav.
Ühe lehe sisse kulub ca 40- 50 g täidist, sõltub lehe suurusest.
Seega, 8 rulli tegemiseks
300 g hakkliha
1 peeneks hakitud sibul
0,5 riivitud porgandit
sega läbi. Ja maitsesta soola, tüümiani ja pipraga. Osa või kõik lihast võid asendada nt. riisi või kartulipudruga.
Loomulikult võib teha 100% taimse toidu. Segada täidise kokku porgandist, peedist, kartulist… jne.
Keedetud kapsalehed kurna sõelal.
Kui juurikas on liiga kõva, vasarda seda lihahaamriga.
Aseta lusikatäis täidist juurikapoolsesse otsa.
Keera täidise peale paremalt ja vasakult kapsaleht, ning rulli seejärel juurikast alustades kokku rulliks.
Pane rullid ahjuvormi ning kalla peale 1 pakk Mo Saaremaa juustukastet, siputa peale natuke soola ja pipart. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.
Retsept ja foto : https://maaelanikuargipaev.blogspot.com/