Ideaalne mõnus vormiroog juhuks, kui keetsid kogemata liiga palju tatart.
Kogused on 20 x 20 cm ahjuvormi jaoks.
100 g tatart, keeda pehmeks
ca 200 g kukeseeni.
1 sibul
1 küüslauguküüs
soovi korral veel köögivilju- tomatit, paprikat, herneid, porgandit, peeti….
1 muna
1 pakk Mo Saaremaa juustukastet
Sega keedetud tatar lahtiklopitud muna- ja juustukastmeseguga. Maitsesta korralikult.
Värsked seened.
Puhasta pintsliga.
Tooreid, kuumutamata seeni võiks 4 inimese jaoks olla umbes pool kuni liiter. Lõika suured seened väiksemateks. Pane ilma rasvaineta pannile ja kuumuta seni, kuni vesi on välja auranud. Seejärel lisa õli ja sibul, küüslauk
Külmutatud seened sulata. Ja pane pehmeks sulanud seened koos sibulaga pannile.
Kuumuta pannil õlis tükeldatud sibul ja küüslauk (ja muu köögivili, kui soovid lisada) ning ettevalmistatud seened
Määri ahjuvorm võiga. Pane alumiseks kihiks tatar, seejärel seened ja pealmiseks uuesti tatar.
Pigista peale juustukastet
Küpseta 180 C juures ca 30- 40 min, kuni vorm on pealt kena kuldpruun.
Retsept ja foto: https://maaelanikuargipaev.blogspot.com/