Autor: @toidupäevik
25g pärmi
2 spl suhkrut
1 tl soola
250g Mo Saaremaa öko mahepiima
400- 500g jahu
100g toasooja Mo Saaremaa võid
2-3 spl tomatipastat
Peotäis värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
100g Pepperoni vorsti
100g pitsakatet või sinki
100g Mo Saaremaa riivjuustu
Pudista pärm kaussi. Sega juurde suhkur ja sool. Lase seista kuni pärm vedelaks tõmbab. Lisa piim ja sega.
Hakka vaikselt jahu juurde lisama. Sõtku sisse toasoe või. Vajadusel lisa veel jahu (tainas peaks käte küljest lahti hakkama). Kergita soojas (nt. ahjus 50 kraadi juures) kaetud rätiga u. 30-40 minutit.
Kui tainas on kerkinud, siis löö õhk välja, sõtku natuke jahusel pinnal ja rulli ristkülikuks. Määri peale tomatipastat, raputa sellele kuivatatud basiilikut ja/või pitsamaitseainet. Puista peale hakitud pepperoni vorst, pitsakate, riivjuust ja keera tainas rulli.
Lõika rull pooleks (otsast jäta kinni) ja põimi ilusaks kringliks. Aseta ahjuplaadile, suru otsad kokku ja pintselda lahti klopitud munaga. Lase ca. 15 minutit kerkida ja küpseta 100 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Mõnusalt suitsuse meki annab kringlile Mo Saaremaa kadaka riivjuust!