Autor: @toidupäevik
Vaja läheb:
200g jahu
75g toasooja MoSaaremaa võid
näputäis soola
kaks spl vett
150g peekonit
3 suurt šampinjoni
1 keskmine sibul
peotäis värsket basiilikut
paar päikesekuivatatud tomatit
3 muna
250g MoSaaremaa rasvatut laktoosivaba kohupiima
200g MoSaaremaa riivjuustu
Sega jahu, või, sool. Tee seda käsitsi, lauamiskri või köögikombaini abil. Lisa kaks spl külma vett ning vormi tainas. Vajuta see ümmargusse koogivormi.
Seejärel prae sibul, peekon ning šampinjonid. Laota see taina peale. Katteks mikserda munad, kohupiim, 100g riivjuustu, tükeldatud basiilik ja päikesekuivatatud tomatid, sool ning pipar. Raputa peale ülejäänud 100g riivjuustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni pirukas on pealt kuldpruun.