Kirjeldus
Eesti Parim Toiduaine 2017 on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust, kaualaagerdunud Gouda juust.
Igapäevaseks tarbimiseks pakume juustu viilutatuna. Old Saare on laagerdunud 3 kuud. Ta on intensiivse gouda-tüüpi juustule iseloomuliku maitsega, sobides ka nõudlikule juustusõbrale. Juustul on magus-hapukas alatoon ja pähkline, võine maitse.
Old Saare maitseb hästi nii võileival kui ka delikatess-suupistena erinevate lisanditega.
Juust sobib hästi juustufondüü koostisesse koos valge veiniga. Kõrvale sobivad valged küpses vanuses Chardonnay’d, ka Pinot Blanc, Pinot Grigio ja kõik Šveitsi veinid, näiteks Chasselas, Humagne Blanc, ka teiste mägialade – Jura Prantsusmaal, Alto Adige Itaalias ja Austria kohalikud valged veinid. Punastest magusa alatooniga ja ilma tammeta kerged veinid, näiteks Dolcetto, Barbera, Gamay Beaujolais’st.